Klasik Türk Sanatları Vakfı 4. Dönem Mezuniyet Programı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Batuhan Mumcu, İstanbul Valisi Sn. Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Sn. M. Ergün Turan ve Fatih Kaymakamı Sn. Cafer Sarılı’nın katılımıyla Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Açılışta kursiyerlerin mezuniyet sergisi sanat camiasının değerli isimlerini bir araya getirdi. Başkan Turan, programda yaptığı konuşmada medeniyetimizin zengin kültürel mirasını yaşatmaya yönelik çalışmaların övgüye değer olduğunu vurguladı. Bu projelerde emeği geçen sanatçılar ve öğrencilerin katkılarının büyük bir takdiri hak ettiğini belirtti. Sanatın şehirlerin kimliğini oluşturan önemli bir unsur olduğunu ifade eden Başkan Turan, mezun olan kursiyerleri tebrik ederek sanat hayatlarında başarılar diledi.
Program mezuniyet sergisiyle devam etti. Katılımcılar sanat dolu bir gün geçirirken yeni sanatçıların eserleriyle buluşma fırsatı yakaladılar.
Klasik Türk Sanatları Vakfı 4. Dönem Mezuniyet Programı
Klasik Türk Sanatları Vakfı, 24 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen mezuniyet programıyla 58 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor. Fatih Belediyesi Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bu etkinlik sanatseverleri geçmişin izleriyle geleceğin sanatçılarıyla buluşturuyor.
Gelenekten Geleceğe: Klasik Türk Sanatlarının Yaşatılması
2007 yılında Üsküdar Mevlevihanesi binasında kurulan Klasik Türk Sanatları Vakfı hüsn-i hat, tezhip, ebru, minyatür ve katı’ gibi sanat dallarında faaliyetlerini sürdürüyor. Vakıf sanatın doğru şekilde tanınması, yaygınlaştırılması ve geleceğe aktarılması amacıyla düzenlediği sergi, seminer ve projelerle Türk sanat mirasını yaşatıyor.
Vakfın sanata olan katkıları arasında “7 Tepe 7 Sanat” yarışması, Yeditepe Bienali, Şahname Sempozyumu gibi etkinlikler öne çıkıyor. Ayrıca tarihî kütüphanelerde bulunan nadide eserlerin tıpkıbasımları ile kültürel mirasın korunmasına katkı sağlıyor.
Ehl-i Hıref Üslubunda Eğitim
Osmanlı’nın Ehl-i Hıref geleneğine dayanan vakıf eğitimi beş yıllık bir müfredatla şekillenmiştir. Öğrenciler teorik ve pratik derslerle sanatın inceliklerini öğrenirken mezuniyet için geçme ödevleri ve tezlerini tamamlıyorlar. Vakfın bu yıl 58 mezunu geleneksel sanatların yeni temsilcileri olarak sanat dünyasına adım atıyor.
Mezuniyet Programı ve Sergi
Mezuniyet programı Fatih Belediyesi Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Sergi, hüsn-i hat, tezhip, ebru, minyatür gibi dallarda eserlerini sergileyen mezunların yıllar süren emeklerini gözler önüne seriyor. 5 Ekim 2024’e kadar açık olan sergi sanatseverleri Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın değerli projeleri ve öğrencilerin katkılarıyla buluşturuyor.
Vakfın bu yılki mezunları geleneksel sanatlarda ustalıklarını sergileyerek geleceğin sanat dünyasına yön vermeye hazırlanıyorlar.